Announcements
 
IEEC
04/12/2015
Tota la cobertura mediàtica del llançament de LISA Pathfinder [NOT TRANSLATED]
El llançament de la missió LISA Pathfinder ha estat àmpliament recollit pels mitjans de comunicació catalans i espanyols, que han destacat a més el paper que hi juga l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CSIC).
IEEC
02/12/2015
Any de la Llum: Carme Jordi, de l’ICCUB (IEEC-UB), explica en un vídeo la llum dels estels [NOT TRANSLATED]
La Universitat de Barcelona ha dedicat la seva mostra anual de vídeo científic a la llum, tot coincidint amb la celebració enguany de l’Any Internacional de la Llum.
IEEC
02/12/2015
Jordi José (IEEC-UPC) publishes a new book on stellar explosions
Jordi Jose is director of the Department of Physics (UPC) and member of the Research Group on Space Technologies and Sciences (IEEC – UPC), and expert in stellar astrophysics. He is about to publish the book Stellar Explosions: Hydrodynamics and Nucleosynthesis, published by CRC / Taylor and Francis Press in English.
IEEC
01/12/2015
URGENT – Confirmat el llançament de LISA Pathfinder: dia 3 a les 5:04h [NOT TRANSLATED]
Confirmat el llançament, després de l’ajornament d’ahir, de LISA Pathfinder.
IEEC
01/12/2015
Compte enrere per al llançament de LISA Pathfinder [NOT TRANSLATED]
ACTUALITZACIÓ: LISA Pahfinder finalment s’ha llançat el 3 de desembre de 2015 a les 5:04h (hora central europea).
IEEC
30/11/2015
Un projecte de l’IEEC, finalista del Programa de Generació d’Idees de la UAB [NOT TRANSLATED]
La quarta edició del Programa de Generació d’Idees ja té finalistes. Aquests guardons, organitzats pel Parc de Recerca de la UAB, contribueixen a fomentar l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i donar suport a modelar les idees dels investigadors i doctorands de tots els àmbits científics del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta quarta edició està centrada en noves aplicacions per a la tecnologia aeroespacial. En total s’han presentat nou projectes, quatre d’ells amb participants de l’IEEC (tres de l’ICE (CSIC-IEEC) i un de CERES (IEEC-UAB)).
IEEC
26/11/2015
Ampli ressò als mitjans de comunicació de la presentació de LISA Pathfinder [NOT TRANSLATED]
RdP LISA 2
IEEC
26/11/2015
Nova entrada del blog de l’astrònom de l’IEEC a l’Antàrtida [NOT TRANSLATED]
Francesc Vilardell, astrònom de l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) de l’IEEC, ha publicat una nova entrada al seu blog on descriu com es viure a la base Concòrdia.
IEEC
20/11/2015
Tot a punt per a LISA Pathfinder, la missió de l’ESA amb important participació de l’ICE (IEEC-CSIC) [NOT TRANSLATED]
LISA Pathfinder posa a prova la tecnologia que permetrà detectar les ones gravitacionals. Aquesta missió de l’Agència Espacial Europea (ESA) compta amb una destacada participació espanyola, especialment a través del grup d’Astronomia Gravitacional-LISA de l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CSIC), que ha creat l’ordinador a bord, els sistemes de diagnòstic d’altíssima estabilitat i sensibilitat, i el software de control d’ambdós.
IEEC
19/11/2015
Francesc Vilardell, l’astrònom de l’IEEC a l’Antàrtida, estrena blog [NOT TRANSLATED]
Francesc Vilardell, astrònom de l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) de l’IEEC, ja ha arribat a l’Antàrtida, on col·laborarà en la posada en marxa del telescopi IRAIT. El telescopi està ubicat a la base Concòrdia de l’Antàrtida, a 3500 metres d’alçada. (Trobareu més informació en aquesta notícia).
IEEC
19/11/2015
The IEEC produces a documentary about the Dark Energy Survey (DES)
The Institute of Space Studies of Catalonia has produced a documentary that explains the Dark Energy Survey (DES), the study of dark energy with the collaboration of scientists from 25 countries and has an important participation of the Institute of Space Sciences (IEEC-CSIC).
IEEC
13/11/2015
Miquel Nofrarías, ICE (IEEC-CSIC), receives the ComFuturo credentials research support
The researcher Miquel Nofrarías at the Institut of Space Science (IEEC-CSIC) has been one of the selected in the first edition of ComFuturo Program of the General Foundation CSIC (FGCSIC) and the Higher Council for Scientific Research (CSIC) in collaboration with various private entities.
IEEC
12/11/2015
Jorge Querol and Adriano Camps from the CTE (IEEC – UPC), Barcelona ESNC Challenge Award 2015
Jorge Querol and Adriano Camps, from the research group of Teledetection, within the group of Space Technologies and Sciences (IEEC – UPC), have received the ESNC Barcelona Challenge 2015 award to the most innovative ideas in satellite navigation with their project FENIX.
IEEC
10/11/2015
Francesc Vilardell, l’astrònom del Montsec (IEEC), rumb a l’Antàrtida [NOT TRANSLATED]
Francesc Vilardell, astrònom de l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) de l’IEEC, marxa avui rumb a l’Antàrtida amb l’objectiu de col·laborar en la posada en marxa del telescopi IRAIT. El telescopi està ubicat a la base Concòrdia de l’Antàrtida, a 3500 metres d’alçada. És de propietat italiana i en la seva construcció van participar l’IEEC i la Universidad de Granada. Es tracta d’un telescopi de 80 centímetres de diàmetre – la mateixa mida que el telescopi Joan Oró, ubicat a l’OAdM – destinat a l’observació de l’infraroig mitjà, per a la qual cosa es precisa un entorn extremadament sec i fred. L’Antàrtida és un dels pocs indrets de la Terra en què es donen aquestes condicions atmosfèriques excepcionals de manera natural.
Other
29/10/2015
Més de 4.000 dibuixos infantils espanyols opten a viatjar a l’espai amb CHEOPS [NOT TRANSLATED]
Fa uns mesos l’Agència Espacial Europea va posar en marxa un concurs que permetrà triar 3.000 dibuixos infantils de tot Europa per viatjar a l’espai a bord del telescopi espacial CHEOPS. L’objectiu és apropar els projectes de recerca espacial als més petits.
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya